Beställ doppresent i god tid

Alla som har köpt en doppresent vet vilken tid det kan ta att välja ut något alldeles särskilt och speciellt. Man vill gärna ha något i hantverk, ett personligt föremål som symboliserar så mycket mer än bara en symbolisk gåva. Det är en långtgående tradition som många tar på djupaste allvar. Men se till att vara ute i god tid – din present kan förstöras i frakten.

Att köpa en doppresent är inte alltid så lätt. Man vill köpa något vackert och personligt, gärna med ingraverad namn eller något i silver. Så gjorde paret du kan läsa om i expressen.se som beställde en doppresent till sitt barnbarn, men när paketet väl kom fram och det bara var några dagar kvar till dopet, så hade presenten gått sönder i frakten.

Ett hål där namnet stod ingraverat

Presenten var i form av ett form med barnets namn ingraverat. Men precis där namnet stod hade en kil eller något annat slagit igenom och ett stort hål gapade i doppresenten. När paret försökte nå Postnord kunde man inte få tag på någon, eftersom kötiderna var för långa. Det slutade med att de fick höra av sig till företaget som sålt bordet, som lovade att leverera ett nytt. Tyvärr för sent för att det skulle hinna komma till dopdagen.

En lärdom vi får dra av det här är att vara ute i god tid för att skaffa sig goda marginaler ifall något liknande skulle hända. Att beställa från internet är oftast smidigt och bra, ska man komma ihåg, men olyckor i frakten förekommer. Företagen är ofta villigt inställda till att åtgärda skadorna och skicka en ny; men ett hantverk med ingraverad namn tar förstås lite längre tid.