Planera en begravning i Lund

När någon när och kär går bort behöver du som står närmst börja planera en begravning. Detta kan vara jobbigt i tuffa tider då det är mycket saker du behöver tänka på. Här berättar vi mer om vad du ska tänka på när du ska arrangera en begravning.

En begravning innefattar allt från att boka plats för gravsättning till att bestämma var ceremonin ska vara och vilka som ska få komma. Detta kan vara mycket att hantera mitt i all sorg och det kan därför vara en god idé att anlita en begravningsbyrå såsom Fenix Begravning som hjälper dig genom hela processen.

”Vi är en modern begravningsbyrå som grundar vår verksamhet på att vi lyssnar till anhörigas behov av transparens och flexibilitet vid planering av en begravning.” Klicka här för att läsa mer om dem.

Detta ska du tänka på när du planerar en begravning

begravningDet första du bör göra när du ska planera en begravning är att ta reda på den avlidnes önskemål och se om detta är något du i största möjliga mån kan hålla. Sedan behöver du välja plats för gravsättningen. Vill du sprida askan någon annanstans än på en kyrkogård ansöker du om tillstånd för detta hos Länsstyrelsen. Nästa steg blir att planera själva begravningsceremonin. Detta är dock inget tvång att ha och på senare år är det allt fler som väljer att begrava sina nära utan en ceremoni. I nuvarande coronatider finns det dessutom en hel del restriktioner med en ceremoni som innebär att många har fått tänka om. Även detta är något som en begravningsbyrå kan hjälpa dig med när ni planerar. I många fall kan man filma begravningen som anhöriga kan se via en videolänk. Allt för att alla ska få ta ett sista farväl.