Lån till insats och privatekonomi

Hur ska man göra när man behöver pengar till insats men inte har det sparat? Och vad kan du med dålig ekonomi göra för att hamna i en bättre sits?

Många hushåll i Sverige lider av dålig ekonomi, och det är dags att ta tag i det. Med de medel som finns till hands. Om du till exempel behöver flytta till en bostadsrätt för att i slutändan få lägre hyra än i hyresrätten, men inte har råd med insatsen för att du tjänar för lite eller har för lite sparat – då kan det vara värt att ta ett lån som täcker just insatsen, eller delar av den. På axofinans.se kan du enkelt jämföra bankernas villkor och hitta det bästa erbjudandet för just dig, det gör också att du slipper förhandla med banken.

Bostadsmarknaden, lån och privatekonomi

Samtidigt växer den illegala bostadsmarknaden, som det går att läsa om här i en artikel i SVT. Många är beredda att hyra ut sina lägenheter olagligt, trots risken att just kunna förlora sitt förstahandskontrakt. Detta för att få in pengar och sedermera – inte vräkas från den lägenhet man längre inte har råd att bo i. Det är nämligen så att skillnaden mellan den ursprungliga hyran och andrahandshyran brukar vara stor, vilket ger uthyraren ett extra tillskott pengar. Men samtidigt är det oftast de som hyr i andra hand som är mer ekonomiskt utsatta eftersom de inte har kvalifikationer som gör att de får råd med ett lån, som i sig skulle göra att de hade råd att köpa en bostad. Det är lite av en ond cirkel alltså.

Du som behöver ha koll på ekonomin

Samtidigt mår många dåligt av att ha dålig ekonomi, och känner att de helt enkelt spenderar alldeles för mycket. För att få koll på ekonomin går det enligt Expressen att göra följande:

– Gör veckobudgetar.

– Belöna hjärnan när du uppnått mindre mål.

– Strukturera upp sparandet i olika syften.

– Sätt tydliga mål med pensionen.

– Våga tänk långsiktigt.

I Hem & Hyra står det att det är viktigt att se upp med bland annat slentrianutgifter, kolla upp olika abonnemang och se över om du verkligen använder ditt gymkort som går på autogiro. Kanske kan du dessutom hitta ett billigare boende för att spara in pengar.