För en smidigare släktträff

Släktträff på Herrborum sommaren 1916. Fotograf: Durling, Emil Fredrik (1858 - 1933)Att arrangera en släktträff är inte alltid så lätt, och att åka på släktträff kan också bli svårt. Det är ofta vissa logistiska problem med att frakta alla släktingar till en viss plats, där de ska rymmas. Man ska äta mat och se till att de som är osams sedan tidigare inte börjar bråka med varandra, samt att inga nya konflikter uppstår. Man måste dessutom hitta en minsta gemensamma nämnare när det gäller maten, såvida man inte ordnar en gigantisk buffé.

Det finns dock många trick man kan ta till för att göra släktträffen billigare för alla inblandade, och faktiskt trevligare på samma gång. För att lösa problem med inkvarteringen kan man använda sig av rabattkod Hotels.com för att få ett billigare boende.

Knytkalas

Gällande maten är det en bra idé att anordna knytkalas. Det blir billigt, och alla vet att det kommer att finnas minst en rätt som de kan äta. Det vanligaste problemet på knytkalas är faktiskt att det blir för mycket mat, eftersom alla tar med sig mer än vad de själva kan äta.

Om man vill ha några aktiviteter under släktträffen kan man göra på samma sätt där, och låta varje familj, eller åtminstone några familjer, förbereda en aktivitet var.